Nieuws

Bewoners smachten naar rust, maar 'Veldhuizen is de mooiste wijk'

EDE - Is de rust definitief terug in de Edese wijk Veldhuizen? Daar lijkt het volgens bewoners wel op, nu ze de rustigste jaarwisseling in jaren beleefden. Buurtbewoners die vorig jaar in huis bleven, durfden nu weer de straat op.
De wijk kampt al jaren met een slecht imago. Oorzaak zijn diverse incidenten de afgelopen jaren. Er waren meerdere autobranden en vorige jaarwisseling werd de auto waarin burgemeester Van der Knaap zat, bekogeld met een dikke steen.
Deze steen kreeg Van der Knaap naar zich toegegooid. Foto: Omroep Gelderland
Volgens het wijkcomité vinden veel bewoners Veldhuizen de mooiste wijk in Ede, ondanks de problemen die er ook zijn. Toch is het gevoel van onveiligheid niet weg uit de wijk. De inwoners willen niet met naam en toenaam worden genoemd. Dat heeft te maken met het onrustige jaar dat de wijk achter de rug heeft met autobranden en overlast. 'Dat is toch de angst die er nog is. Het gaat nu wel goed, maar je weet niet hoe lang dat zo blijft.' Vertelt Rita van het buurtcomité. 'Twee jaar achter elkaar is onze auto vernield.  Dat wil je niet of een steen door je ruit.' Vertelt haar buurvrouw Marie.
De dames wonen al tientallen jaren in Veldhuizen en hebben de wijk zien veranderen. Toch gingen ze nooit weg. 'Ondanks alle problemen is het een hele prettige wijk '. Zegt Rita. 'De problemen in Veldhuizen moeten aandacht krijgen van de gemeente, maar verder smacht de wijk er vooral naar om met rust gelaten te worden.' vertelt Mieke. 'We zouden graag in contact willen komen met andere buurtverenigingen en wijkcomités, maar veel zijn er verdwenen. Dat is wat we vooral missen in de wijk. Gewoon onderling contact.'  
Leden van het wijkcomité Veldhuizen. Foto: Omroep Gelderland
Dit jaar vierden ze een rustige jaarwisseling. 'Vorig jaar zagen we hoe Marokkaanse buurtvaders werden geslagen. Dit jaar was er meer politie. De wijkagent, maar ook de Marokkaanse buurtvaders verdienen een groot compliment.' Zegt Marie. 'Het was een jaarwisseling zoals je je jaren zult wensen.' 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!