Nieuws

Oude IJsselstreek wil af van enorme hoeveelheid snippergroen

Oude IJsselstreek gaat het snippergroen dat de gemeente in bezit heeft van de hand doen. De gemeente gaat begin dit jaar inwoners die de losse stukje grond gebruiken, bijvoorbeeld met tuinhuisjes of door middel van geplante bomen, benaderen met de vraag of zij de grond willen kopen of huren. © REGIO8.
ULFT - Oude IJsselstreek gaat het snippergroen dat de gemeente in bezit heeft van de hand doen. De gemeente gaat begin dit jaar inwoners die de losse stukje grond gebruiken, bijvoorbeeld met tuinhuisjes of door middel van geplante bomen, benaderen met de vraag of zij de grond willen kopen of huren.

'Het gaat om 41.000 vierkante meter snippergroen, wat inhoudt dat het om 1042 adressen gaat. Dat is nogal wat', aldus wethouder Henk Hengeveld. Volgens de wethouder komt de verkoop niet voort uit een noodzaak naar geld. 'Het heeft niet alleen met geld te maken, het heeft ook te maken met een stukje rechtsongelijkheid wat er op dit moment ontstaat. Er zijn mensen die het op dit moment al gekocht hebben, en er zijn ook mensen die het helemaal niet in gebruik hebben. Dat vinden wij geen goede zaak.' De gemeente heeft geen signalen ontvangen vanuit de samenleving dat de situatie niet eerlijk was.
De gemeente heeft een vaste prijs per vierkante meter vastgesteld. 'We verkopen voor zeventig euro per vierkante meter en we verhuren het voor 2,8 euro per jaar met een minimum van 75 euro. Je kunt je voorstellen dat als je drie vierkante meter wilt huren, daar kunnen we geen rekening voor schrijven', aldus de wethouder.
Deze prijzen gelden voor alle stukken grond die de gemeente van de hand doet. Mensen hoeven overigens niet per sé de grond aan te schaffen. De gemeente gaat met elk huishouden die in aanmerking komt in gesprek om tot de beste oplossing te komen.