Nieuws

300 euro boete voor mishandeling schoonzus

Een 37-jarige vrouw uit Voorst heeft van de rechtbank een geldboete gekregen van 300 euro vanwege het mishandelen van haar schoonzus. Ze werd vrijgesproken van poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Een 37-jarige vrouw uit Voorst heeft van de rechtbank een geldboete gekregen van 300 euro vanwege het mishandelen van haar schoonzus. Ze werd vrijgesproken van poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling.
Op 9 september kwam de vrouw in gevecht met haar schoonzus. De twee vrouwen hebben elkaar daarbij vastgepakt, geduwd en geslagen. De vrouw uit Voorst had tijdens deze vechtpartij een mes in haar hand. Haar schoonzus liep bij deze schermutseling snij- dan wel steekletsel op.

Geen opzet

Volgens de rechtbank heeft de vrouw niet opzettelijk een mes gehanteerd. Daarom is ze vrijgesproken van poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling.
Vanwege het vastpakken, duwen en slaan, is de verdachte wél veroordeeld voor mishandeling. De rechtbank hield bij het bepalen van de straf rekening met het feit dat de vrouw in de ontstane vechtpartij niet de belager was. Verder is zij niet eerder veroordeeld voor een strafbaar feit en zat ze al 2 weken in voorarrest.