Nieuws

Bezorgde vriend slaat alarm nadat hij met vrienden in de sloot belandt

Hulpdiensten rukten donderdagavond groot uit richting Meteren, nadat een jongen hen waarschuwde omdat hij niet wist of zijn twee vrienden nog in het water lagen na een ongelukje op de fiets. © Bart Meesters
METEREN - Hulpdiensten rukten donderdagavond groot uit richting Meteren, nadat een jongen hen waarschuwde omdat hij niet wist of zijn twee vrienden nog in het water lagen na een ongelukje op de fiets.
Rond de Laageinde in Geldermalsen, op de grens met Meteren, raakten de jongens in de nacht van donderdag op vrijdag te water. Een van hen belde daarna vanuit huis 112. Er werd vervolgens onder meer een traumaheli richting het water gestuurd.

Fiets in het water

Hulpdiensten troffen bij hun zoektocht in het water niet meer aan dan een fiets, weet een cameraman die ter plaatse was. Bij de zoektocht maakte de brandweer gebruik van een boot. Ze speurde sloten af, op zoek naar de vermisten. 
Nadat meerdere malen contact was gezocht met de jongens, bleek dat ze naar huis waren gaan. Daar kregen ze alsnog hulp van ambulancepersoneel.