Nieuws

De sierpotten vliegen de deur uit

APELDOORN - Het is de eerste dag van de vuurwerkverkoop. Zo ook bij vuurwerkhandel Meijerink in Apeldoorn. Daar stonden de eerste klanten donderdagochtend 8 uur al hun bestelling af te halen.
Drie dagen lang mag er weer vuurwerk verkocht worden in Nederland. Van Meijerink 'Bij ons zelfs tot en met oudjaarsavond 21.00u.' Vooral het duurdere vuurwerk is in trek. 'Zoals de sierpotten. Mensen willen iets moois zien,' vertelt Van Meijerink. 

Meer verkoop

Hij merkt dat het met de economie beter gaat. 'Vergeleken met vorig jaar verwacht ik 10 procent meer verkoop. En gemiddeld besteedt de klant 75 euro, dat was voorheen 50 euro. En vooraf bestellen is extreem toegenomen.'
Met het afsteken van dat vuurwerk moet nog wel even worden gewacht. Dat mag pas van 18.00 uur op oudjaarsdag tot 02.00 uur op nieuwjaarsdag

Meldpunt overlast weer open

Opnieuw kunnen mensen dit jaar ook weer terecht bij het meldpunt vuurwerkoverlast.nl. Ze kunnen daar hun overlast van vuurwerk kenbaar maken. Afgelopen zaterdag ging het digitale loket voor het vijfde jaar open. Het meldpunt is een initiatief van GroenLinks.