Nieuws

Prakticon blijft geld ophalen voor medicijn

Het Prakticon in Doetinchem is van plan om door te gaan met geld ophalen voor stichting Huntington, ondanks dat hun glazen huis-actie is gestopt. De school heeft met de actie ruim negenduizend euro opgehaald. © Regio8
ULFT - Het Prakticon in Doetinchem is van plan om door te gaan met geld ophalen voor stichting Huntington, ondanks dat hun glazen huis-actie is gestopt. De school heeft met de actie ruim negenduizend euro opgehaald.
"Het medicijn tegen Huntington kost ongeveer vier miljoen euro", vertelt leraar Chiel Zonsveld. Hij was een van de leraren die woensdag werd opgesloten in het glazen huis in Doetinchem. Door de massale steun tijdens die actie zijn de leraren hoopvol dat mensen hen blijven steunen. "Aangezien we al meer geld hebben opgehaald dan verwacht, zijn we ervan overtuigd dat we de vier miljoen ook kunnen halen." Hoe de school meer geld wil gaan ophalen weten ze nog niet.
Vier leraren werden woensdagmiddag voor twee dagen in het glazen huis opgesloten. De school koost met een specifieke reden om de stichting Huntington te steunen. "Afgelopen mei zijn wij helaas bekend geworden met deze ziekte, omdat een leerkracht uit ons team die diagnose heeft gekregen", aldus Zonsveld. "Hij heeft besloten om daarmee in de publiciteit te treden en niet stil te zitten maar in actie te komen." Stichting Huntington zamelt geld in om wetenschappelijk onderzoek te financieren dat tot een genezende therapie voor de ziekte moet leiden.