Nieuws

Ellenlange optocht in Doetinchem, want leerlingen komen met de trekker naar school

DOETINCHEM - Het begint langzaamaan traditie te worden: de trekkerdag op AOC Oost in Doetinchem. Eén keer per jaar mogen alle leerlingen met de trekker naar school. En dat doen er niet slechts een paar...
De trekkerdag is enkele jaren geleden spontaan opgezet door leerlingen van het AOC. Op de laatste schooldag van het kalenderjaar komen tientallen leerlingen op de trekker naar school toe. 
Deze vrijdag zijn het er rond de honderd. En dat, terwijl de leerlingen vandaag niet eens les hebben. Dat wordt dus trekkers 'kieken' vandaag. 
Beelden van de trekkerdag:

Zaten er niet op te wachten

Het langzame rijden achter zo'n stoet trekkers; de leerlingen begrijpen dat het voor automobilisten wel irritant kan zijn. Advies van één van hen: blijf er lekker achter hangen, en als je wilt inhalen - doe het dan ook gewoon. 
Het bestuur van het AOC houdt toezicht op een goed verloop van de dag. In eerste instantie zat de locatiedirecteur niet te wachten op tientallen trekkers voor de deur, maar sinds 2013 mag de dag onder voorwaarden doorgaan.
Verslaggever Niels Kater was op de school aanwezig: 
De leerlingen van de agrarische mbo zijn doorgaans fanatieke deelnemers aan de trekkerdag. In alle vroegte komen ze aangereden naar de school in Doetinchem, soms van kilometers ver. Vorig jaar stonden er zo'n 80 trekkers bij de school.
De trekkerdag is vooral voor eerstejaars leerlingen en wordt geregeld door scholieren van de afdeling Loonwerk.