Nieuws

Zaak tegen wethouder omtrent 'vriendjespolitiek' geseponeerd

Het Openbaar Ministerie heeft de zaak die werd aangespannen tegen de Aaltense wethouder Ted Kok geseponeerd. Kok wordt wel schuldig bevonden van schending van het ambtsgeheim. © REGIO8
AALTEN - Het Openbaar Ministerie heeft de zaak die werd aangespannen tegen de Aaltense wethouder Ted Kok geseponeerd. Kok wordt wel schuldig bevonden van schending van het ambtsgeheim.
Het OM heeft de zaak geseponeerd omdat er geen aangifte is gedaan tegen de wethouder en hij openlijk zijn excuses heeft aangeboden. Wel zijn de regelingen binnen de gemeente Aalten nu aangescherpt, als gevolg van een onderzoek dat werd gedaan door Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten. Dit onderzoek is uitgevoerd op verzoek van burgemeester Berghoef.
Wethouder Ted Kok kwam in januari in opspraak door vermeende integriteitsschendingen. Bij de aanleg van een mestbassin op het erf van zijn collega wethouder Luiten, waren er problemen rond de vergunning. Kok heeft zijn collega ingelicht toen hij vernam dat de Omgevingsdienst een controle wilde uitvoeren op het erf van Luiten. Wethouder Luiten is opgestapt nadat hij en wethouder Kok in opspraak kwamen.
Kok werd verweten dat hij vertrouwelijke informatie heeft doorgegeven, wat strafbaar is. De gemeenteraad heeft de wethouder ter verantwoording geroepen, maar uiteindelijk besloten dat Kok mocht aanblijven.