Nieuws

Achterhoekse agenten trainen met Duitse collega's

ARNHEM - Op de grens van Nederland en Duitsland zijn agenten van beide landen samen om te oefenen en van elkaar te leren. Met de dreigingen op kerstmarkten en andere evenementen in Europa wil de politie er alles aan doen om zulke situaties te voorkomen.
De agenten komen samen om kennis en ervaring te delen. Zij willen van elkaar leren en weten welke procedures en methoden agenten in beide landen gebruiken. Omdat er in Duitsland over het algemeen vaker sprake is van terreurdreigingen, hebben zij daar bepaalde manieren waarop zij te werk gaan. Manieren waar de Nederlandse politie van kan leren, en hun voordeel van kan doen. Nadat het gisteren in Berlijn allemaal wel even weer heel dichtbij kwam, is het geen luxe om goed voorbereid te zijn
Politie van team Achterhoek Oost en agenten uit het Duitse Nordrhein-Westfalen hebben dus gisteren samen een oefendag gehouden op het trainingscentrum in Zutphen. Het is de bedoeling dat vanaf nu om de zoveel tijd een oefendag wordt gehouden met het idee dat onze agenten beter op hun buren ingespeeld raken, en andersom natuurlijk net zo.