Nieuws

Bijna 50.000 mensen zien inbrekers kringloopwinkel Twello. twee tips binnen

Nijdige medewerkers van de kringloopwinkel in Twello hebben de jacht geopend op drie inbrekers. Dit weekend werd de winkel voor de tweede keer in korte tijd uitgekozen door het boevengilde voor een inbraak. Maar de dieven hebben geen rekening gehouden met de vijftien bewakingscamera's in het pand. © Omroep Gelderland
TWELLO - Nijdige medewerkers van de kringloopwinkel in Twello hebben de jacht geopend op drie inbrekers. Dit weekend werd de winkel voor de tweede keer in korte tijd uitgekozen door het boevengilde voor een inbraak. Maar de dieven hebben geen rekening gehouden met de vijftien bewakingscamera's in het pand.
De beelden waarop de inbrekers zeer herkenbaar te zien zijn, zijn door de medewerkers online gezet. De filmpjes zijn al bijna 50.000 keer bekeken. 'We hebben twee tips binnen gekregen', zegt Hans Hekkert van de kringloopwinkel.
Klik hier om de beelden te bekijken.
'Inmiddels is ook een tweede filmpje van de kringloopkraak opgedoken. De buurman heeft het vrachtwagentje van de dieven gefilmd', zegt Hekkert. Agenten bekijken de beelden ook.
'Er is vorige week ingebroken in een parkeergarage in Deventer. Daar heeft iemand een jas van herkend. En iemand van de voedselbank heeft ons getipt dat in ieder geval één persoon daar rondgelopen heeft. Dus dat is allemaal naar de politie doorgespeeld.'

Politie moet actie afkeuren, maar ...

De politie zegt dat het plaatsen van beelden op internet helpt bij de opsporing. Maar formeel moet de politie de actie van de medewerkers van de kringloopwinkel in Twello afkeuren. Het gevaar bestaat dat mensen de verkeerde personen op of voertuigen op internet zetten.
'We propageren het niet, want je hebt hier te maken met privacy van personen. Dat geldt ook voor de verdachten,' aldus een woordvoerder van de politie.

'Ik hoop dat ze gepakt worden'

'Het is privacy-schending,' zegt Hekkert. 'Maar ik heb dan zoiets van als iemand daar problemen mee heeft en hij op beeld staat, dan mag hij zich komen melden. Dan weten we meteen wie het gedaan heeft. Ik hoop dat ze gepakt worden. Dat iemand ze herkent.
Die inbrekers maakten dit weekend de inhoud van vier kluizen buit. In één van de kluizen zat het fooiengeld van het afgelopen jaar van de medewerkers van de kringloop winkel.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!