Nieuws

Hennepkweker blijkt hardleers: weer honderden wietplanten verstopt in schuur Lunteren

Een ezel stoot zich toch niet twee keer aan dezelfde steen? Toch? Een wietteler in Lunteren (gemeente Ede) bewijst het tegendeel: in zijn schuur werden voor de tweede keer dit jaar honderden hennepplanten aangetroffen. © politie Ede
LUNTEREN - Een ezel stoot zich toch niet twee keer aan dezelfde steen? Toch? Een wietteler in Lunteren (gemeente Ede) bewijst het tegendeel: in zijn schuur werden voor de tweede keer dit jaar honderden hennepplanten aangetroffen.
De twee wijkagenten in het dorp waren stomverbaasd toen ze via Meld Misdaad Anoniem (MMA) werden getipt. 'Ze moesten de melding twee keer lezen en nog geloofden ze de informatie niet', staat op de Facebookpagina van de politie Ede.
Begin januari stonden er immers ook al 1300 hennepplanten in de opgegeven schuur aan de Meulunterseweg.

Oude melding?

'Zou het dan om een oude melding gaan?', vroegen de wijkagenten zich af. Ze besloten een kijkje te nemen, maar dat leverde in eerste instantie geen positief resultaat op.
Toen er daarna weer een anonieme melding binnenkwam, wisten de agenten dat het menens was en besloten ze de schuur compleet uit te kammen.

Toch weer raak!

Al snel troffen de wijkagenten spullen aan die worden gebruikt bij de teelt van hennep. Maar de eigenaar had hier een verklaring voor: de politie was die bij de vorige ruiming vergeten mee te nemen. Helaas voor hem was een van de wijkagenten daarbij aanwezig geweest en die wist zeker dat er niets was achtergebleven.
Toen de politie verder zocht, was het toch opnieuw raak: in een verborgen ruimte stonden ongeveer 800 hennepplanten. De agenten moesten een deur intrappen en een muur slopen om erbij te komen.
De eigenaar is direct aangehouden. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor de hennepteelt. Al zijn planten zijn vernietigd, evenals de aangetroffen kweekapparatuur. De ruiming was al op 8 december, maar de politie maakte het nieuws deze maandag bekend.