Nieuws

NEC verlost van molensteen om nek: uit categorie 1

NEC staat niet langer onder curatele van de KNVB.
NIJMEGEN - NEC staat niet langer onder curatele van de KNVB.
Dat heeft de club maandag van de voetbalbond bevestig gekregen. NEC  is daarmee officieel uit categorie 1 en wordt nu ingedeeld in categorie 2. De club scoorde 96 punten in het systeem van de KNVB. Bij 65 ligt de grens tussen categorie 1 en 2.
Daarmee is de club verlost van een molensteen om de nek. Sinds november 2014 zat NEC in categorie 1, wat betekende dat iedere uitgave van boven de 50.000 euro verantwoord moest worden aan de KNVB. Via een plan van aanpak moest de Nijmeegse club proberen om te voldoen aan de eisen om weer onder deze curatele uit te komen en dat is nu dus gelukt.
De gevolgen waren wel drastisch, want zo moest NEC het spelersbudget terugbrengen tot ongeveer 3 miljoen euro. Daarom was het aantrekken van dure spelers niet langer mogelijk en konden de contracten van spelers als Rens van Eijden, Navarone Foor en Christian Santos (foto) niet verlengd worden, omdat NEC ze geen hoog salaris meer kon bieden.
De netto-omzet over het boekjaar 2015-2016 bedroeg 12 miljoen euro. Ten opzichte van het boekjaar daarvoor betekent dit een stijging van 3,7 miljoen. 
ZIE OOK:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!