Nieuws

Krijgt de beschuitman gelijk van de rechter?

De rechter doet vandaag uitspraak in de zaak over de inkeping in beschuitjes. Eind vorige maand stonden de Apeldoornse uitvinder Theo Tempels en Continental Bakers voor de rechter. © Omroep Gelderland
APELDOORN - De rechter doet vandaag uitspraak in de zaak over de inkeping in beschuitjes. Eind vorige maand stonden de Apeldoornse uitvinder Theo Tempels en Continental Bakers voor de rechter.
De zaak draait om de vraag of de octrooihouder van de inkeping in beschuitjes zijn machtspositie misbruikt. Dankzij de uitvinding van Tempels is het gemakkelijker om een beschuit ongeschonden uit de rol te krijgen.
Continental Bakeries, bekend van het toastjesmerk Haust, wil de inkeping ook gebruiken, maar kan dat niet zonder een licentie van Tempels. De Apeldoornse uitvinder is van mening dat Continental Bakeries te laat is met het aanvragen van de licentie.
In juli van dit jaar kwam het ook al tot een rechtszaak tussen Tempel en Continental Bakeries. Toen vond de toastjesproducent dat de uitvinding niet innovatief genoeg zou zijn voor een octrooi. De rechter oordeelde anders, Tempels heeft die zaak gewonnen.