Nieuws

In het nieuws vandaag: ondernemende nonnen en rechtszaken over beschuit en afval

Rechter buigt zicht over de inkeping in beschuitjes, nonnen beginnen een natuurbegraafplaats en is een boete voor plastic in de groene container terecht? Dit is het nieuws op maandag 19 december. © ANP
ARNHEM - Rechter buigt zicht over de inkeping in beschuitjes, nonnen beginnen een natuurbegraafplaats en is een boete voor plastic in de groene container terecht? Dit is het nieuws op maandag 19 december.

Krijgt de Apeldoornse beschuitman gelijk?

De rechter doet vandaag uitspraak in de zaak over de inkeping in beschuitjes. Vorige maand stonden de Apeldoornse uitvinder Theo Tempels en Continental Bakers voor de rechter. De zaak draait om de vraag of de octrooihouder van de inkeping in beschuitjes zijn machtspositie misbruikt. Dankzij de uitvinding van Tempels is het makkelijker om een beschuit ongeschonden uit de rol te krijgen. Continental Bakeries wil de inkeping  gebruiken, maar dat wil de uitvinder niet.

Plastic in groene container inzet rechtszaak

En nog een rechtszaak, maar deze gaat over afval. Twee inwoners van Wamel kregen een boete van honderd euro, omdat er plastic in de groene container werd gevonden. Nu zeggen deze inwoners dat iedereen dit in hun container kan hebben gestopt. De rechter buigt zich vandaag over deze zaak.

Nonnen beginnen natuurbegraafplaats

Zusters van de abdij Koningsoord in Arnhem zijn van plan om een natuurbegraafplaats te gaan runnen. Dat willen ze naast abdij doen. Met de begraafplaats willen ze geld verdien om te kunnen leven in de abdij.