Nieuws

Wat? Duik in een glühweinbad! Kerstmarkten als lokkertje

GROESBEEK - Kerstmarkten worden op verschillende plekken in Gelderland ingezet om mensen naar de stad, streek of het dorp te trekken. Daarom staat in Groesbeek een glühweinbad, heeft de binnenstad van Arnhem een arrenslee en loop je daar tussen de 'levende' kerstbomen.
Dit jaar promoten ze in Groesbeek voor het eerst tijdens de kerstmarkt het wijndorp, door een bad vol 'glühwein' te gieten, zegt Erik de Gans van de stichting Toerisme & Recreatie Berg en Dal.

Wijn, wijn en nog eens wijn

Het hele jaar door zijn er in Groesbeek wijn-activiteiten. Zo is er in het voorjaar het wijnvat-rollen, in de zomer de wijngaardentour en in september het hoogtepunt in Groesbeek: de Nederlandse wijnfeesten.
Met het glühweinbadderen is daar nu dus een evenement bijgekomen.

Bezopen badderen?

Je zou denken dat er flessen glühwein worden leeggegoten in een bad, maar dat is niet zo. De Gans: 'We hebben extracten gebruikt en badolie toegevoegd, zodat je fijn kunt badderen'.
Wethouder Fleuren en de wijnkoningin (l) openen het glühweinbad in Groesbeek
Het is een alcoholvrij bad, dus dronken zul je er niet van worden. Lachend reageert De Gans: 'Het is niet te drinken helaas, maar een butler serveert de bezoeker wel een écht glaasje hoor!' 

Niet wekenlang in het rood

'We moeten voorkomen dat ze knalrood uit het bad stappen, dus daar is ook aan gedacht.' Dat doet de organisatie door het 'badwater' zo te mixen, dat de kleur niet nog wekenlang in je huid zit.
Volgens De Gans' stichting is dit dé manier om mensen naar het dorp te lokken en om de streek te promoten. 'Zo zetten we wijndorp Groesbeek toch weer even op de kaart, ook tijdens de kerstmarkt', sluit hij af.

'Geef ze een reden om de stad in te gaan'

Mensen hoeven niet direct meer naar de stad om te winkelen, want dat kan ook online. Daarom moet je ze een extra reden geven om te komen. Het zijn de woorden van Sander Wind van de Vereniging Eigenaren Citycenter Arnhem.
Ondernemers in Arnhem organiseren voor de tweede keer een grote kerstmarkt in de binnenstad. Zo is er een arrenslee met kerstman, die door de straten rijdt. Alles om mensen naar de stad te halen.
Er is ook een schaatsbaan met de Disneyfiguren Olaf en Elsa en je kunt tussen de kerstkramen levende kerstbomen tegen het lijf lopen.

Hard nodig

'Het is een instrument om de binnenstad Arnhem te promoten. We zien het als stadsmarketing, want dat is hard nodig. Mensen komen niet vanzelf, mensen willen wat beleven', zegt Wind.
Hij denkt dat deze (kerst)trend voorlopig wel aanhoudt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!