Nieuws

Vitesse als nummer acht de winterstop in na nederlaag bij Feyenoord

ROTTERDAM - Vitesse gaat als nummer acht van de eredivisie de winterstop in. Bij winst in De Kuip zaterdagavond hadden de Arnhemmers nog wat kunnen stijgen, maar dat zat er niet in. Feyenoord en Vitesse maakten er vooral in de eerste helft een echte wedstrijd van, maar in de tweede helft bleek de koploper van de competitie toch een maatje te groot: 3-1.

Eindstand Feyenoord- Vitesse: 3-1

93e minuut: Afgelopen!
90e minuut: Er komen nog 3 minuten bij.
88e minuut: Henk Fraser wordt toegezongen door het Feyenoord-publiek.
85e minuut: Toornstra krijgt nog een grote kans, maar hij treft het zijnet.
83e minuut: Navarone Foor verlaat het veld. Mo Osman komt in zijn plaats.
81e minuut: Beide teams lijken min of meer vrede te hebben met deze uitslag. Het spel is al lang niet meer zo fanatiek als de eerste 70 minuten.
78e minuut: Nu is het Nathan die het probeert, maar zijn schot is niet sterk genoeg. Jones vangt rustig.
75e minuut: Weer is het Tighadouini die het probeert. Nu van een grote afstand, maar hij mist de goal weer.
74e minuut: Van Wolfswinkel verlaat het veld, Yuning Zhang komt erbij.
72e minuut: Grote kans voor Feyenoord. Kuyt stuurt Vilhena weg, maar zijn schot stuit op de knie van Room.
70e minuut: Uw lliveblogger van dienst is niet de enige die de wissel van Rashica niet helemaal begreep.
68e minuut: Tighadouini probeert het weer eens. Een schot van hem gaat net naast de goal van Jones.
66e minuut: Milot Rashica gaat van het veld af, voor hem komt Nathan.
62e minuut: Fraser ziet niet meer het Vitesse van de eerste helft, daar baalt de trainer van.

58e minuut: GOAL! Nu komt Feyenoord alsnog op 3-1. Vilhena bereikt na een solo Dirk Kuyt, die Berghuis vrij ziet staan. De buitenspeler maakt zijn tweede van de avond door de bal langs Room te schuiven.

49e minuut: Feyenoord lijkt op 3-1 te komen na een kopbal van Kongolo, maar de goal wordt afgekeurd wegens buitenspel.
48e minuut: Zien de supporters uit Gouda gewoon twee keer Vitesse binnen drie dagen.
46e minuut: We zijn weer begonnen.
45e minuut: Rust!

43e minuut: GOAL! Feyenoord vlak voor rust weer op achterstand. Elia geeft een prima voorzet op Berghuis die dan weer knap raak kopt. Maar Ota zag er bij zijn verdedigende actie ook niet goed uit.

40e minuut: Rashica maakt een gedreven indruk vandaag. De buitenspeler knokt en is gevaarlijk.
38e minuut: Het spel golft goed op en neer en het tempo ligt hoog. Het is een leuke wedstrijd om naar te kijken.
34e minuut: Weer een kans voor Feyenoord nu. Berghuis mag uithalen in het strafschopgebied, maar Room weet de bal te keren.
33e minuut: Beide ploegen zitten er lekker fel bovenop. Er zijn dan ook veel kleine overtredingen.
31e minuut: Feyenoord dichtbij de 2-1. Botteghin kopt eerst op de lat. Als de bal dan weer op zijn hoofd valt kan Room de bal opvangen.

23e minuut: GOAL! Vitesse weer op gelijk hoogte, dat is ook wel verdiend. Rashica wordt weggestuurd en geeft een prima voorzet op Tighadouini. Die volleert de bal achter doelman Jones.

15e minuut: GOAL! Wat een fout van Kelvin Leerdam. Van Beek geeft een voorzet die over iedereen heen waait. De bal belandt in de voeten van Leerdam, maar die heeft niet door dat Elia in zijn rug zit. Die snoept de bal af en maakt de 1-0.

13e minuut: Weer Vitesse met een kans. Een vrije trap van Lewis Baker wordt niet meteen goed verwerkt door Jones, maar in drie instanties heeft de keeper de bal alsnog.
11e minuut: Als de voortekenen ons niet bedriegen worden het leuke duels tussen Nakamba en Vilhena, die allebei de duels niet schuwen.
10e minuut: Vitesse is veel scherper dan Feyenoord de eerste tien minuten. Leerdam krijgt nu een kans, maar zijn schot wordt gekraakt.
4e minuut: Meteen een grote kans voor Vitesse. Van Wolfswinkel geeft een voorzet vanaf de rechterkant, de bal wordt weggekopt in de voeten van Nakamba. Die haalt uit, maar Jones redt.
1e minuut: We zijn begonnen!
19.42 uur: De liefde is te voelen in het Feyenoord-stadion. Een sfeeractie voor de hartstichting.
19.40 uur: De spelers komen uit de spelerstunnel het veld op.
19.35 uur: Vorige week was het een vol uitvak in Rotterdam, toen Vitesse bij Sparta speelde. Vandaag zijn er toch weer 200 man mee.
19.32 uur: Duracel-Dirk staat in de basis bij Feyenoord.
19.28 uur: Of Ota nou speelt of niet, ze zijn er altijd bij...
19.25 uur: De opstelling van Vitesse is bekend. Er verandert niks ten opzichte van vorige week, toen er ook in Rotterdam werd gewonnen.
Opstelling: Room; Leerdam, Kashia, Van der Werff, Ota; Foor, Baker, Nakamba; Rashica, Van Wolfswinkel, Tighadouini.
19.20 uur: Bij Feyenoord speelt ook oud-Vitessenaar Marko Vejinovic. Daarnaast komen we ook doelman Brad Jones en verdediger Lucas Woudenberg tegen, die twee speelden vorig seizoen nog voor NEC.
19.15 uur: De laatste keer dat de Arnhemmers wonnen in Rotterdam was op 11 mei 2015. Toen won Vitesse met 4-1 door doelpunten van Valeri Qazaishvili, Rochdi Achenteh, Zakaria Labyad en Jan-Arie van der Heijden. Zij zijn er nu alle vier niet meer bij. Laatstgenoemde speelt nu zelfs voor de Rotterdammers.