Nieuws

Inbrekers rammen kluis kringloopwinkel open: wie herkent deze mannen?

Een van de daders.
Kringloopwinkel Twello was zaterdagochtend vroeg opnieuw het doelwit van inbrekers. Volgens Lien de Kruiff, die leidinggevende is in de zaak, zijn de daders flink tekeer gegaan. 'Deze inbraak heeft veel impact. We zijn erg geschrokken.' © Kringloopwinkel Twello
TWELLO - Kringloopwinkel Twello was zaterdagochtend vroeg opnieuw het doelwit van inbrekers. Volgens Lien de Kruiff, die leidinggevende is in de zaak, zijn de daders flink tekeer gegaan. 'Deze inbraak heeft veel impact. We zijn erg geschrokken.'
Op bewakingsbeelden is te zien dat twee mannen een ravage aanrichten in een kamer. Zo rammen ze met een grote baksteen op een kluis. Het filmpje staat inmiddels op de Facebookpagina van de kringloopwinkel. 'We hopen dat iemand de mannen herkent', zegt De Kruiff. Volgens haar waren ze met z'n drieën. Een persoon stond op de uitkijk.
Klik hier voor de bewakingsbeelden.

'Ze lieten zich niet afschrikken'

De mannen kwamen binnen door een raam te forceren. Vervolgens vernielden ze meerdere bewakingscamera's, behalve die in het telhokje. Hoewel het alarm inmiddels was afgegaan, bleven de mannen op de kluis slaan. 'Ze lieten zich niet afschrikken. Toen de bewaker arriveerde, waren ze nog maar net weg', benadrukt De Kruijff.  
De inbrekers maakten onder meer een geldbedrag en vier kluisjes buit. 'In een daarvan zitten de sleutels van onze beide bussen. Heel vervelend, waar daar moeten we nu de sloten van laten vervangen. Anders raken we die bussen ook nog kwijt', treurt De Kruijff.

Derde keer

Nog geen maand geleden was de kringloopwinkel ook al het doelwit van een inbreker. Een man met een bivakmuts sloeg toen een raam in en maakte slechts een labeltang buit. Eind oktober stal iemand een boeddhabeeld uit de zaak, maar de vader van de dief bracht dat terug nadat er bewakingsbeelden van zijn zoon op Facebook waren geplaatst.
De Kruiff heeft geen verklaring voor de diefstallen. 'Zoveel valt hier niet te halen, want we draaien geen mega omzet. Misschien ligt het aan de locatie; afgelegen op een industrieterrein.'
De klanten laten zich in ieder geval niet afschrikken door de inbraken. 'We hebben flink moeten opruimen, omdat die lui alles hadden omgeflikkerd. Maar daarna zijn we gewoon opengegaan. Vanmiddag is het hier knetterdruk', lacht De Kruiff.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!