Nieuws

Inzameling voor familie uitgebrande oliebollenkraam Huissen

Een Huissenaar is een inzamelingsactie begonnen voor de eigenaren van de oliebollenkraam die vorig weekend in vlammen opging in Huissen. Er komen in de hele stad donatiepotten te staan, in de hoop de zwaar getroffen familie een bijdrage te kunnen geven voor een nieuwe kraam. © Omroep Gelderland
HUISSEN - Een Huissenaar is een inzamelingsactie begonnen voor de eigenaren van de oliebollenkraam die vorig weekend in vlammen opging in Huissen. Er komen in de hele stad donatiepotten te staan, in de hoop de zwaar getroffen familie een bijdrage te kunnen geven voor een nieuwe kraam.
De man kent de eigenaren van de oliebollenkraam niet, maar dinsdag zag hij hoe een van hen een bos bloemen aanbood aan een hulpverlener die op de dag van het ongeval te hulp schoot. Woensdag zag hij hoe de uitgebrande kraam werd weggesleept.

'Geraakt door het leed'

'Ik ben erg geraakt door het leed van de familie', zegt Bart Ariëns. 'Iedereen zegt hoe erg het voor hen is, maar niemand doet wat. Daarom besloot ik in actie te komen', legt hij uit.
De man schakelde de Ondernemersvereniging Huissen in en die was direct enthousiast over zijn idee. 'Er komen op zoveel mogelijk plekken in Huissen donatiepotten te staan waar mensen geld in kunnen doen', vertelt Ariëns. 

Geen omzet tijdens feestdagen

Een extra centje kan de familie Bosvelt goed gebruiken, want tijdens de feestdagen - wanneer de meeste omzet wordt gemaakt - kunnen zonder de kraam geen oliebollen worden verkocht. 'Wellicht kunnen we er samen voor zorgen dat de donkere dagen voor de familie Bosvelt sneller voorbij zijn', besluit de man.
Er zijn 80 ondernemers gevraagd mee aan de actie, de potjes staan vanaf zaterdag dus op heel veel plekken. Bijvoorbeeld bij de SNS Bank en Foto van Eimeren aan de Langestraat, bij Amarylliskwekerij Beaumonde aan de Loostraat en 't Wijnhuys aan de Tempelierstraat. De inzamelingsactie loopt tot 4 januari 2017. 

Het ongeluk

Tijdens Huissen bij Kaarslicht brak afgelopen zaterdagavond plotseling brand uit in de oliebollenkraam van de familie Bosvelt. Twee mannen, een 32-jarige Apeldoorner en een 36-jarige Arnhemmer, die oliebollen aan het verkopen waren, konden er op eigen kracht uitkomen. Zij liepen wel brandwonden op, ze zijn behandeld en inmiddels weer thuis. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!