Nieuws

Na klachtenregen over wegafsluiting gaat gemeente Bronckhorst in gesprek met inwoners

Tegenstanders van de mogelijke spitsafsluiting van de Hummeloseweg tussen Laag-Keppel en Hummelo mogen hun stem laten horen tijdens een hoorzitting. Volgens de gemeente Bronckhorst is die zitting eind januari, maar een precieze datum is nog niet bekend. © Omroep Gelderland
LAAG-KEPPEL - Tegenstanders van de mogelijke spitsafsluiting van de Hummeloseweg tussen Laag-Keppel en Hummelo mogen hun stem laten horen tijdens een hoorzitting. Volgens de gemeente Bronckhorst is die zitting eind januari, maar een precieze datum is nog niet bekend.
De gemeente maakte na de zomer bekend de Hummeloseweg in Laag-Keppel tussen 06.00 en 09.00 uur en tussen 16.00 tot 19.00 uur af te sluiten voor alle motorvoertuigen. De weg is volgens de gemeente Bronckhorst dan te druk, veroorzaakt overlast voor de buurt en zorgt voor onveilige situaties. 
Het voornemen stuitte op veel verzet van inwoners. Zij vinden de afsluiting onnodig en vinden dat de overlast juist komt door de wegversmallingen die een tijd geleden zijn gemaakt. In oktober ontving wethouder Paul Seesing een petitie met 750 handtekeningen tegen de afsluiting.

Hoorzitting

Naast deze petitie zijn veel meer bezwaren binnengekomen bij de gemeente. 'Omdat de wethouder de vele bezwaren serieus neemt, wordt er in januari een hoorzitting georganiseerd', aldus een gemeentewoordvoerder. Hoe dit er precies uit gaat zien, is nog niet duidelijk.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!