Nieuws

Al acht keer 'gestrand': de trein uit Nijmegen

Wie met de trein van Nijmegen of Arnhem naar Den Helder wil reizen, doet er verstandig aan een trein eerder dan gepland te nemen. Sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling haalt de trein vaak het eindstation niet. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Wie met de trein van Nijmegen of Arnhem naar Den Helder wil reizen, doet er verstandig aan een trein eerder dan gepland te nemen. Sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling haalt de trein vaak het eindstation niet.
Reizigers klagen erover bij de regionale omroep Noord-Holland:
Als de trein onderweg vertraging van meer dan zeven minuten oploopt, wordt die bij Anna Paulowna of zelfs Schagen uit de dienstregeling gehaald. Dat betekent dat reizigers richting Den Helder daar moeten wachten op een volgende trein, die wel doorrijdt. Dat is sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling afgelopen weekend al acht keer gebeurd.

Reservetrein geschrapt

Tot dit weekend stond in dat soort gevallen een reservetrein in Den Helder klaar. Maar die is geschrapt, volgens reizigersorganisatie Rover omdat de NS dacht dat die trein nooit gebruikt werd.
De NS zeggen in een reactie dat een nieuwe dienstregeling altijd wennen is, maar geven ook aan naar het probleem te gaan kijken.