Nieuws

Gezamenlijk zwembad Bommelerwaard voorlopig van de baan

De gemeenteraad van Zaltbommel.
Een meerderheid in de gemeenteraad van Zaltbommel stemde donderdagavond tegen de komst van een gezamenlijk zwembad in de Bommelerwaard. De raad ziet een interlokaal zwembad best zitten, maar dan niet op de beoogde locatie in buurgemeente Maasdriel. In die gemeente stemde de gemeenteraad donderdagavond juist unaniem voor de bouw van het nieuwe bad bij de Kreek in Kerkdriel. © Omroep Gelderland
ZALTBOMMEL - Een meerderheid in de gemeenteraad van Zaltbommel stemde donderdagavond tegen de komst van een gezamenlijk zwembad in de Bommelerwaard. De raad ziet een interlokaal zwembad best zitten, maar dan niet op de beoogde locatie in buurgemeente Maasdriel. In die gemeente stemde de gemeenteraad donderdagavond juist unaniem voor de bouw van het nieuwe bad bij de Kreek in Kerkdriel.

Uithoek

De colleges van Zaltbommel en Maasdriel stelden Kerkdriel als locatie voor. Vooral omdat dat de goedkoopste optie was. Veel inwoners van Zaltbommel en ook een meerderheid van de gemeenteraad waren hier op tegen. Wat hen betreft ligt Kerkdriel niet centraal genoeg. Bovendien is de bereikbaarheid slecht.
Op dit moment hebben beide gemeenten nog een eigen zwembad. Dat is erg duur. Bovendien is met name het zwembad in Zaltbommel inmiddels aan vernieuwing toe. Door samen een nieuw zwembad te bouwen, kunnen beide gemeenten veel geld besparen.
Wethouder Looijen van Zaltbommel is teleurgesteld. Hij denkt dat de komst van een nieuw zwembad nu heel moeilijk is geworden. 'Zaltbommel zal dan de volledige kosten zelf moeten betalen.' De gemeenteraad van Zaltbommel hoopt dat er met Maasdriel te praten valt over een geschiktere locatie.