Nieuws

Een jaar na de rellen in Geldermalsen en spetterende finale van de voedselbankactie: dit is het nieuws van vrijdag

Deze vrijdag kijken we naar onder meer Geldermalsen. Een jaar na de azc-rellen; hoe gaat het daar nu? Daarnaast is het alweer de laatste dag van onze voedselbankactie en is het de vraag of een boer in Velp zijn melk wel kwijt kan vandaag. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Deze vrijdag kijken we naar onder meer Geldermalsen. Een jaar na de azc-rellen; hoe gaat het daar nu? Daarnaast is het alweer de laatste dag van onze voedselbankactie en is het de vraag of een boer in Velp zijn melk wel kwijt kan vandaag.

Wel/geen melk uit Velp

Er moest vóór vrijdag een oplossing zijn voor de gevaarlijke overgang naar boer Nieuwenhuis in Velp, anders komt FrieslandCampina deze morgen geen melk meer ophalen. Is er inmiddels een manier gevonden waarop de twee toch nog zaken kunnen doen? 
Boer Nieuwenhuis vertelt er over, om 7.10 uur op Radio Gelderland. 

Een warme kerstgroet

Het waren enerverende dagen voor Omroep Gelderland, maar meer nog voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Van 7 december tot en met deze vrijdag vroegen we iedereen zoveel mogelijk houdbare producten in te zamelen en af te leveren.
Daarnaast werden allerlei mooie acties op touw gezet. 
Op deze slotdag wordt bekend hoeveel er is opgehaald. Dat gebeurt in een inzamelhal in Bemmel, waar ook Frans Duijts zal optreden. Hoeveel is er dit jaar opgehaald? 

Speelgoed voor kinderen die niks hebben

Een auto, een knuffelbeer of kleurtjes met een tekenboek. Basisschoolleerlingen in Lunteren geven deze weken iets van henzelf weg aan vluchtelingenkinderen in asielzoekerscentra. 
Later vandaag alles over de kinderen die meedoen aan deze actie. 

Hoe is het nu in Geldermalsen?

Wat doe je als gemeente als je geconfronteerd wordt met rellen die zo heftig waren als in Geldermalsen, vandaag precies een jaar geleden? En hoe vinden de inwoners van die gemeente dat het nu gaat?
We blikken terug op de turbulente periode, die als climax de zogenoemde 'azc-rellen' had. Is de rust inmiddels écht wedergekeerd in Geldermalsen? 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!