Nieuws

Van graffiti naar nepsneeuw

Marco van der Bol is nepsneeuwkunstenaar. Voor zover bekend de enige in Europa. Van november tot en met kerst verruilt hij zijn graffitispuitbus voor eentje die gevuld is met nepsneeuw. Hij spuit met het witte goedje idyllische kersttaferelen op ramen. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Marco van der Bol is nepsneeuwkunstenaar. Voor zover bekend de enige in Europa. Van november tot en met kerst verruilt hij zijn graffitispuitbus voor eentje die gevuld is met nepsneeuw. Hij spuit met het witte goedje idyllische kersttaferelen op ramen.
Weet u nog? Vroeger spoten mensen met van die sjablonen kerstklokjes en engeltjes van nepsneeuw op ramen. Dat kan echt niet meer, vindt Marco. Normaal gesproken houdt hij zich bezig met graffiti- en airbrushkunst, maar dit vereist een heel andere techniek.
'Zelfs mijn collega-graffitispuiters die al jaren met spuitbussen werken, vinden het gewoon heel lastig', reageert Marco. 

Commerciële kunst

Niet alle kunstenaars kunnen het overigens waarderen dat Marco zich inlaat met - in hun ogen- commerciële kunst. Maar daar trekt hij zich niets van aan. 'Het is gewoon een heel leuke kunstvorm, en zo moeten ze het ook nemen.'