Nieuws

Hoeveel mensen zijn er in uw regio afhankelijk van de Voedselbank?

De stad in Gelderland met verreweg de meeste voedselbankklanten is Arnhem. Dat blijkt uit cijfers, aangeleverd door de Gelderse voedselbanken. Wilt u weten hoeveel mensen in uw gemeente gebruik maken van de Voedselbank? Bekijk de interactieve kaart. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De stad in Gelderland met verreweg de meeste voedselbankklanten is Arnhem. Dat blijkt uit cijfers, aangeleverd door de Gelderse voedselbanken. Wilt u weten hoeveel mensen in uw gemeente gebruik maken van de Voedselbank? Bekijk de interactieve kaart.
In 2014 waren in Gelderland in totaal 11.289 mensen afhankelijk van de pakketten van de Voedselbank. Dat zijn er dit jaar 10.074, nog steeds aanzienlijk aantal. In 2010 waren dat er in heel Gelderland nog 4475.

Minste Voedselbankgebruikers in Groesbeek

2261 Arnhemmers maakten in 2016 gebruik van de Voedselbank. De minste klanten heeft de Voedselbank in Groesbeek (186).
Voor een overzicht van het aantal gebruikers van de Voedselbank in uw gemeente, klik op de woonplaats linksboven bij bovenstaande kaart. 

Benieuwd waar de Voedselbanken in Gelderland zitten?

Gelderland telt 17 Voedselbanken. Klik op de tasjes op de kaart en zie hoeveel mensen nu en in de afgelopen jaren afhankelijk zijn van de Voedselbank.

Iets minder mensen afhankelijk van de Voedselbank

Sinds 2014 is het aantal huishoudens dat in Gelderland afhankelijk is van de Voedselbank, licht afgenomen. 

Hoeveel wordt dit jaar ingezameld voor de Voedselbankactie?

Voor de landelijke actie 'Samen voor de Voedselbank' werden in Gelderland vorig jaar 110.000 producten ingezameld, ter waarde van 150.000 euro. Een actie waar Omroep Gelderland zich nu drie jaar op rij voor inzet. Vrijdagavond wordt bekend hoeveel producten er dit jaar ingezameld zijn.
Vind hier meer over de Voedselbankactie
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!