Nieuws

Gepasseerde Diemers terug in elftal De Graafschap, Lammers geblesseerd

DOETINCHEM - De Graafschap hoopt het sportief slechte 2016 nog een klein beetje positief af te kunnen sluiten. Almere City is vrijdag de laatste tegenstander voor de winterstop.
Ondanks de belabberde resultaten trainde De Graafschap in Doetinchem met plezier en beleving. De nieuwe trainer Henk de Jong was langs de lijn aandachtig toeschouwer, sprak hier en daar met supporters. De gedreven coach zal zich ook vrijdagavond weer melden bij zijn kersverse club als Almere City op bezoek komt.
Interim-coach Jan Oosterhuis mag tijdens die laatste wedstrijd van het kalenderjaar niet op de bank zitten nadat hij tegen MVV één van de scheidsrechters had geduwd. Dennis te Braak doet nu de coaching.
Oosterhuis en Te Braak kunnen tegen de nummer vijf Almere City niet beschikken over Nathaniel Will die in Maastricht rood zag en geschorst is. Mark Diemers, tegen MVV gepasseerd, keert daarom terug in het elftal. De aanvoerdersband blijft echter wel bij Bryan Smeets.
Jan Lammers ontbreekt door een enkelblessure en zit ook niet bij de selectie. Bart Straalman is zijn vervanger en vormt nu een duo met Tim Linthorst. Verder is Elvio van Overbeek gepasseerd. Voor hem speelt Alexander Bannink nu in de aanval.
De Graafschap verloor dit seizoen al elf keer en won pas vier wedstrijden. De Achterhoekers staan op een hopeloze 16e plaats in de Jupiler League. Het verschil in punten met Almere City is 17 punten.
Opstelling: Bednarek, Nieuwpoort, Straalman, Linthorst, Driver; Smeets, Diemers, Koolhof, El Jebli; Bannink en Parzyszek.