Nieuws

Burn-out in de kracht van je leven? Het kan heel goed

'Ik ben Aafke. Ik ben 23 jaar en een beetje en ik zit ziek thuis. Ik heb namelijk een burn-out'. Zo begint Aafke Melgers uit Doetinchem een veelgelezen blog op internet. Ze schrijft haar bevindingen uit en zegt erbij: 'Doe er mee wat je wilt. You're welcome'. En ze is bepaald niet de enige met een burn- out op haar leeftijd. © Screenshot website Aafke Melgers
DOETINCHEM - 'Ik ben Aafke. Ik ben 23 jaar en een beetje en ik zit ziek thuis. Ik heb namelijk een burn-out'. Zo begint Aafke Melgers uit Doetinchem een veelgelezen blog op internet. Ze schrijft haar bevindingen uit en zegt erbij: 'Doe er mee wat je wilt. You're welcome'. En ze is bepaald niet de enige met een burn- out op haar leeftijd.
Social media zijn voor een groot deel debet aan haar burn-out, schrijft ze. De maatschappij vraagt namelijk veel. Je moet er goed uit zien, je moet je huid goed verzorgen, je haar moet zitten volgens de laatste trends en je moet mooie kleren aan. Maar ook het sociale leven moet bruisend zijn en een verjaardag of een feestje overslaan is er niet bij.
'We moeten tegenwoordig erg veel. Vooral van onszelf', schrijft Melgers in haar blog. En dan is het begrijpelijk dat veel twintigers en dertigers 'plat gebrand' worden, zo schat ze in.

Cadeautje

Perfectionisme is goed, erin doorslaan is een tweede. Dat blijkt maar weer, gaat Melgers verder. Haar werkgevers zagen het ook als een cadeautje, want 'soms moet de fik erin voordat je de tijd kan nemen om stil te staan bij wat echt belangrijk voor je is'.