Nieuws

'Redelijke' belangstelling voor Hier en Willemsen Mode

Er zijn tussen de 5 en 10 gegadigden voor Willemsen Mode en Hier Mode. De twee ketens zijn afgelopen maandag failliet verklaard. © Google Maps - Willemsen Mode in Druten
ARNHEM - Er zijn tussen de 5 en 10 gegadigden voor Willemsen Mode en Hier Mode. De twee ketens zijn afgelopen maandag failliet verklaard.
Willemsen Mode en Hier Mode hebben samen 13 vestigingen in Gelderland. Eerder deze maand werd al aangekondigd, dat de twee bedrijven gingen stoppen. De ketens zijn verliesgevend en de directie zag geen mogelijkheden het tij te keren.
Volgens curator Reinier Quint is er nog geld in kas om de winkels ondanks het faillissement open te houden. En dat is goed voor de verkoop van de bedrijven, want 'in de detailhandel is het dodelijk om een bordje op de deur te hangen: wegens omstandigheden gesloten', zo stelt Quint.

Open

De bedoeling is dat de winkels zeker nog zes weken open blijven, waardoor er naar een verantwoorde oplossing gezocht kan worden, zegt de de curator. Als er een goed plan voor werknemers en schuldeisers komt, zouden de winkels wellicht nog langer de deuren open kunnen houden.
Hier Mode en Willemsen Mode hebben vestigingen in Beuningen, Druten, Duiven, Elst, Epe, Ermelo, Groesbeek, Harderwijk, Hattem, Malden, Putten, Westervoort en Wijchen.