Nieuws

Directeur van stakend bedrijf Recticel hoopt op een oplossing

KESTEREN - 'Wij willen tot een oplossing komen.' Dat zegt directeur Rob Nijskens van de schuimvullingfabrikant Recticel in Kesteren en Buren, waar het personeel sinds woensdagavond 22.00 uur staakt. De medewerkers willen meer loon.
'We doen ons uiterste best om een winstgevend bedrijf te zijn en toekomst te geven aan de mensen', zegt directeur Nijskens. 'Wat ik niet heb, kan ik niet geven.'

Moeizame onderhandelingen

De FNV wil een loonsverhoging van 3 procent, maar Recticel wil niet verdergaan dan 0,6 procent. De onderhandelingen voor een nieuwe cao begonnen in mei en lopen volgens de vakbond van meet af aan moeizaam.
'Ik wil geen dingen doen waar we spijt van krijgen. We kunnen niet meer geven dan we ons kunnen veroorloven', zegt Nijskens die overigens mild reageert op de 24-uurs staking. 

'Wat heb ik aan boos zijn?'

'Blijkbaar vindt de vakbond dit zo groot, dat ze overgaan tot staking. Het is hun goed recht. Ik kan wel heel boos zijn, maar wat heb ik eraan?'
Recticel maakt schuimvullingen voor zitmeubelen, matrassen en lattenbodems, isolatiemateriaal, interieurcomfort voor auto’s en andere producten voor industriële en huishoudelijke toepassingen. In Kesteren heeft het Belgische bedrijf zo'n 300 medewerkers, in Buren circa 50.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!