Nieuws

Bouw kalverenstal Lievelde stap dichterbij

De bouw van een stal voor 1200 mestkalveren in Lievelde is een stap dichterbij gekomen. De Raad van State heeft beslist dat de bezwaren van de naastgelegen eko-boer John Arink en de Gelderse Natuur- en Milieufederatie (GNMF) ongegrond zijn. © Pixabay.com
LIEVELDE - De bouw van een stal voor 1200 mestkalveren in Lievelde is een stap dichterbij gekomen. De Raad van State heeft beslist dat de bezwaren van de naastgelegen eko-boer John Arink en de Gelderse Natuur- en Milieufederatie (GNMF) ongegrond zijn.
Volgens de Raad van State heeft de provincie Gelderland terecht een natuurbeschermingsvergunning verleend aan de maatschap die de grote stal wil bouwen in Lievelde. De Raad van State heeft daarbij beoordeeld dat natuurgebied Korenburgerveen daar niet slechter van wordt. Door de luchtwassers die het bedrijf moet aanbrengen, komt er niet meer stikstof in de natuur dan nu het geval is. Daarmee wordt voldaan aan de huidige wetgeving.

Flinke tegenvaller

Volgens John Arink is de uitspraak een flinke tegenvaller: 'We kunnen bij mijn weten niet in beroep tegen deze uitspraak, maar nu volgt wel de procedure voor de omgevingsvergunning waarvoor weer een bezwarenprocedure geldt. We denken hiervoor waardevolle munitie te hebben.' Deze uitspraak wil dus nog niet zeggen dat de kalverenstal definitief gebouwd mag worden. 

2300 handtekeningen

Eerder overhandigde de Gelderse Natuur- en Milieufederatie (GNMF)  een petitie aan de gemeente Oost-Gelre tegen de bouw van de grote kalverenstal in Lievelde. 2300 mensen ondertekenden deze petitie.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!