Nieuws

Corine van Dijk stopt en wordt overladen met reacties: 'We gaan je missen!'

ARNHEM - Corine van Dijk presenteert vandaag voor het laatst het ochtendprogramma van Radio Gelderland. Ze werkte ruim 30 jaar bij de regionale omroep. De helft van die periode presenteerde ze het radioprogramma tussen 6.00 en 9.00 uur. Elke ochtend ging om 3.45 uur de wekker.
Corine woont in Wijchen, dus stond ze elke dag om 3.45 uur op. 'Ik heb me nog nooit verslapen. En ook nog nooit autopech gehad op weg naar de omroep', blikt ze terug.
De laatste show:
En beluister hier de show in drie minuten:

Afscheidswoord van Thomas Verbogt:

Corine is een groot liefhebber van schrijver/columnist Thomas Verbogt. Hij neemt zo afscheid van haar:
En ook uit Hilversum komen mooie berichten voor Corine.

Jachthoornblazers De Keilers uit Hummelo brachten Corine een aubade:

De provincie Gelderland liet zich ook niet onbetuigd. Al om zeven uur kwam commissaris van de Koning Clemens Cornielje de studio binnen met een grote bos bloemen.
En ook de burgemeester van haar woonplaats Wijchen, Hans Verheijen, heeft mooie woorden over voor de ochtendcoryfee.
En ook mooie woorden van de hoofdredacteur van Omroep Gelderland.

'Altijd vrolijk'

Luisteraars vinden het heel jammer dat Corine van Dijk stopt. Via Facebook, Twitter, mail en telefoon kwamen honderden reacties. 'Zoals bijna elke morgen hoor ik je weer op de radio. En snik, realiseer me dat dat bijna over is. Corine is altijd vrolijk. Een van de leukste reacties die ik van een klant kreeg, was: goh, wat klinkt u vrolijk. U lijkt Corine wel', zegt Marjolein.

'Warm, innemend stemgeluid'

Willem mailde: 'Jarenlang heb ik genoten van je warme, innemende stemgeluid. Jij hebt de vaardigheid om mensen precies op de goede manier te interviewen, altijd respect tonend, maar wel de informatie op tafel krijgen waarom het ging.'

'Sta al jaren op met jouw stem'

'Ik sta al jaren en jaren, met veel plezier, op met jouw stem en ik zal dat missen. Héél erg bedankt voor al je mooie ochtendprogramma's en veel plezier met datgene wat je hierna gaat doen', wenst Wil.
'Onze verjaardag was niet compleet zonder een felicitatie voorgelezen door jou', vinden Angelique en Carola.
Een greep uit de vele tientallen reacties op Facebook: 

Weerwoord van het Jaar

Van Dijk is de bedenker van het Weerwoord van het Jaar. Ook was ze vele jaren de voice-over tijdens de live intocht van de Nijmeegse Vierdaagse.
Corine van Dijk gaat verder als zelfstandige en wil onder meer haar kennis van Gelderland gaan delen.