Nieuws

Jan Terlouw opent kerstevenement Orientalis

Oud-politicus en schrijver Jan Terlouw opent komende zaterdag in Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting het kerstevenement Feest van Licht. Terlouw, die onlangs bij De Wereld Draait Door indruk maakte door een pleidooi voor onder meer een groter vertrouwen in en respect voor elkaar, zal er ook een toespraak houden. © Orientalis/DWDD (bewerking Omroep Gelderland
GROESBEEK - Oud-politicus en schrijver Jan Terlouw opent komende zaterdag in Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting het kerstevenement Feest van Licht. Terlouw, die onlangs bij De Wereld Draait Door indruk maakte door een pleidooi voor onder meer een groter vertrouwen in en respect voor elkaar, zal er ook een toespraak houden.
Het kerstevenement heeft dit jaar als thema ‘een kleurrijke kerst’. Bij de opening vormen mensen uit alle windstreken van de wereld gezamenlijk een levende kerststal. Mensen in klederdrachten uit Peru, Indonesië, Volendam, Duitsland, Afrika: je kunt het zo gek niet bedenken, of er figureert zaterdag wel iemand in de levende kerststal.
Het museum wil er een statement mee maken voor meer verdraagzaamheid. Op het Pontius Pilatusplein in het park, is een grote kerststal gebouwd. In een optocht met sambaband, een grote kudde schapen, engeltjes en herdertjes lopen de kleurrijke figuranten en genodigden daar naar toe vanaf het hoofdgebouw.

Zie ook: