Nieuws

Brand op 65ste verjaardag: 'Levenswerk gaat in vlammen op'

DEEST - 'Er is een levenswerk verloren gegaan', zei burgemeester Lucien van Riswijk dinsdagavond. In Deest ging de woning van kunstenaar Kenne Grégoire en zijn gezin in vlammen op.
Grégoire, die dinsdag zijn 65ste verjaardag vierde, wist samen met brandweer- en politiemensen nog tientallen schilderijen in veiligheid te brengen. Maar diverse werken zijn verloren gegaan, bevestigde de burgemeester. 'Maar nog los daarvan; het is een monumentaal pand dat door de eigenaar in twintig jaar met veel liefde is opgeknapt. Er is dus een levenswerk verloren gegaan.'  
De burgemeester leeft ook via Twitter mee:

Kunstenaarsgeslacht

Jean Josquin Grégoire, roepnaaam Kenne, werd 13 december 1951 geboren in het Noord-Brabantse Teteringen. Hij stamt uit een kunstenaarsfamilie. Zijn vader Paul is beeldhouwer, net als zijn één jaar oudere broer Pépé. 
Portretschilder en realistische fijnschilder Kenne Grégoire ging naar de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. In 1973 won hij de zilveren Prix de Rome, een prestigieuze aanmoedigingsprijs. Grégoire schildert niet alleen, hij maakt ook sculpturen.

Koningsportret

Grégoire maakte voor het Stedelijk Museum in Kampen een koningsportret van Willem-Alexander. Het werd afgelopen jaar op Koningsdag onthuld. Het werd als zeventiende portret aan de Oranjegalerij toegevoegd.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!