Nieuws

Vlammen tot tien meter hoog: grote brand verwoest gloednieuwe woonboerderij in Deest

DEEST - Een grote brand in Deest heeft dinsdagavond de woonboerderij van schilder Kenne Grégoire verwoest. De kunstenaar, die dinsdag 65 werd, kon samen met brandweer- en politiemensen nog tientallen schilderijen in veiligheid brengen, maar lang niet alles. Alleen de muren staan nog overeind.
De hele nacht is een beveiliger bij boerderij gebleven. De brandweer is nog enkele keren teruggegaan, omdat er nog wat smeulde.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er is asbest vrijgekomen, maar dat heeft zich niet verder verspreid dan het perceel van de boerderij.
De brandweer rukte met veel materieel uit. Ook bomen rondom het huis vlogen in brand. De vlammen gingen wel tot wel tien meter hoog, meldden omstanders.
Het gaat om een boerderij die gebruikt wordt als woning. Het huis heeft een rieten kap, daarom was er ook een bestrijdingsteam uit de regio Utrecht opgeroepen dat gespecialiseerd is in het bestrijden van branden in een rieten kap.

Foto: Omroep Gelderland

Woning net gerenoveerd

De bewoners van het pand, dat een rijksmonument is, waren op tijd uit de woning en werden opgevangen door de buren. De buurman van het pand meldt dat de woning pas net gerenoveerd is. Het dak zat er ook pas twee weken op. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!