Nieuws

Even wennen: Groenhorst niet meer beste groene school

Het zal even wennen zijn voor het Groenhorst. De school is voor het eerst sinds zes jaar niet meer de beste groene school volgens de mbo-keuzegids. © Google Street View
ARNHEM - Het zal even wennen zijn voor het Groenhorst. De school is voor het eerst sinds zes jaar niet meer de beste groene school volgens de mbo-keuzegids.
Groenhorst, met vestigingen in onder meer Barneveld, Ede, Nijkerk en Velp, moet in de gids van 2017 genoegen nemen met de tweede plaats bij de agrarische opleidingscentra. Edudelta van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden staat verrassend bovenaan. AOC Oost in onder meer Borculo, Doetinchem en Twello staat op de vierde plaats.

Groenhorst: 'Een mooie prestatie'

Bij het Groenhorst zijn ze toch tevreden. Beleidsmedewerker kwaliteitszorg Hans van Groezen: 'Van alle AOC’s geven mbo’ers van Groenhorst hun school (7,2) en hun opleiding (7,3) het hoogste rapportcijfer. Dat is een mooie prestatie, zeker als je bedenkt dat het mbo van Groenhorst afgelopen jaar met 4,7 procent is gegroeid. Het overall resultaat van Groenhorst blijft goed.'
Als verbeterpunten gaven deelnemers aan dat de schoolorganisatie op onderdelen beter kan. Hetzelfde geldt voor de schoolbegeleiding tijdens praktijkstages. 'Dit zijn duidelijke signalen waarmee we aan de slag gaan', aldus Van Groezen. 

Hoornbeeck weer beste ROC

Het Hoornbeeck College, met een vestiging in Apeldoorn, is voor de achtste keer op rij verkozen tot beste ROC van Nederland.
De reformatorische school reageert verheugd. Bestuursvoorzitter De Potter: 'De achtste keer; voor mij opnieuw een reden om mijn dankbaarheid richting alle Hoornbeeck-collega’s maar vooral richting God uit te spreken. We mogen nog steeds onderwijs geven met een open Bijbel. Onderwijs dat gelukkig opnieuw goed gewaardeerd wordt.'
ROC Rivor (Tiel, Geldermalsen, Zaltbommel) eindigde op de vierde plaats.

Waarop beoordeeld?

De scholen zijn onder meer beoordeeld op studenttevredenheid, doorstroomcijfers, slagingspercentages en oordelen van de onderwijsinspectie.