Nieuws

Benefietconcert voor Serious Request levert 6250 euro op

DOETINCHEM - Het benefietconcert voor Serious Request heeft maar liefst 6250 euro opgeleverd. Volgens de 18-jarige organisator Marleen Gerritsen was het feest in schouwburg Amphion in Doetinchem 'onwijs genieten'.
Het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen gaf het concert samen met Laura van Kaam, Catch 20 en Rutger de Vries en werd gepresenteerd door Carrie Ten Napel. Ook trad een speciaal geformeerd 80-koppig ‘Groot Help Unlimited Kinderkoor’ op. 

'Laaiend enthousiast'

Marleen, die zelf ook in het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen altsaxofoon speelt, zegt dat alle deelnemers het 'een geweldig concert vonden' en 'ook het publiek was laaiend enthousiast'. Het opgehaalde bedrag van 6250 euro noemt ze een 'onwijs mooi bedrag' als resultaat. Het was altijd al haar grote droom om zelf iets te organiseren voor de actie van 3FM.

Longontsteking

De netto-opbrengst van dit concert gaat via Serious Request naar het Rode Kruis en is dit jaar bestemd om de sterfte van kinderen onder de 5 jaar als gevolg van longontsteking tegen te gaan. Jaarlijks sterven wereldwijd 900.000 kinderen aan longontsteking.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!