Nieuws

IJsbaan Winterswijk gaat verhuizen door groei HSF

Winterswijk is bereid om mee te werken aan de uitbreiding van het bedrijf HSF Logistics. De uitbreiding betekent dat voor de ijsbaan aan de Misterweg een nieuwe plek moet worden gevonden. © REGIO8
WINTERSWIJK - Winterswijk is bereid om mee te werken aan de uitbreiding van het bedrijf HSF Logistics. De uitbreiding betekent dat voor de ijsbaan aan de Misterweg een nieuwe plek moet worden gevonden.
'De beoogde gronden hebben een natuurbestemming en zijn bij vorst in gebruik als ijsbaan', zo laat Winterswijk weten. 'Het verlies aan natuurwaarden wordt door HSF Logistics gecompenseerd en de gemeente gaat met de ijsvereniging Winterswijk in gesprek om de ijsbaan te verplaatsen naar een nog nader te bepalen nieuwe locatie.'
Volgens de gemeente heeft het bedrijf een compensatieplan opgesteld en zijn er inmiddels al gronden verworven voor natuurontwikkeling.
Het bedrijf is van plan om de uitbreiding te gebruiken voor het stallen van vrachtwagens. 'Het bestaande terrein wordt intensief gebruikt en biedt geen ruimte meer voor groei', aldus de gemeente. Daarnaast wil het bedrijf in de toekomst een uitbreiding van de bedrijfshal realiseren.