Nieuws

'Adembenemend mooi'; Paul en Marcel bereiken Noordkaap na barre autorit

'De natuur hier is geweldig. Je ziet rotsen en sneeuw, in combinatie met water. Echt super!' Paul Zandstra (61) uit Zutphen en Marcel Palsenbarg (52) uit Warnsveld kijken hun ogen uit op de Noordkaap. Na een autorit van duizenden kilometers bereikten de avonturiers maandag het noordelijkste puntje van Europa. © Facebook Noordkaap Challenge
ARNHEM - 'De natuur hier is geweldig. Je ziet rotsen en sneeuw, in combinatie met water. Echt super!' Paul Zandstra (61) uit Zutphen en Marcel Palsenbarg (52) uit Warnsveld kijken hun ogen uit op de Noordkaap. Na een autorit van duizenden kilometers bereikten de avonturiers maandag het noordelijkste puntje van Europa.
De twee doen met 57 andere teams mee aan de Noordkaap Challenge. Dat is een actie om geld op te halen voor Serious Request.
Paul en Marcel vertrokken woensdag bij het Mediapark in Hilversum en reden vervolgens met hun Volvo 940 van bijna 20 jaar oud en 320.000 kilometer op de teller via Finland naar de Noordkaap.

Knuffels en een borrel

Maandag vielen de twee elkaar in de armen. 'We hebben elkaar gefeliciteerd en de rit bezegeld met knuffels en een borrel', lacht Paul. De Zutphenaar vertelt dat de rit geweldig was. 'Zeker het laatste stuk. Dat was adembenemend mooi. Helaas is het vandaag niet helder. Met een zonnetje was het nog leuker geweest.'
Luister het radio-interview met Paul Zandstra terug:

'Geen enkele keer ruzie gehad'

De samenwerking tussen de kameraden verliep prima. 'We hebben geen enkele keer ruzie gehad', benadrukt Paul. 'Onze 20 jaar oude Volvo reed ook probleemloos. Zelfs bij -20 graden startte hij meteen.'
Dinsdag hebben de twee een rustdag, waarna ze aan de terugreis beginnen. De eindstreep ligt in Breda, waar dit jaar het 3FM Glazen Huis staat.

Al 130.000 euro opgehaald

De opbrengst dit jaar van alle acties voor Serious Request gaat via het Rode Kruis naar kinderen met longontsteking. De Noordkaap Challenge heeft inmiddels al 130.000 euro opgeleverd, maar daar kan nog meer bijkomen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!