Nieuws

LIVE (gesloten): De uitreiking van de Michelinsterren 2017

Het Roode Koper in Ermelo kreeg vorig jaar een Michelinster.
In het DeLaMar Theater in Amsterdam vindt de uitreiking plaats van de Michelinsterren 2017. Behoudt restaurant De Leest van Jan Jacob Boerma en Kim Veldman in Vaassen drie sterren? Komt er een elfde restaurant in Gelderland met een ster bij? Volg de bekendmaking hier. © Archief Omroep Gelderland
AMSTERDAM - In het DeLaMar Theater in Amsterdam vindt de uitreiking plaats van de Michelinsterren 2017. Behoudt restaurant De Leest van Jan Jacob Boerma en Kim Veldman in Vaassen drie sterren? Komt er een elfde restaurant in Gelderland met een ster bij? Volg de bekendmaking hier.
13.15 We sluiten het liveblog.
13.00 Gelderland krijgt er geen sterrenrestaurants bij. De Leest in Vaassen houdt er 3, 't Nonnetje in Harderwijk 2 en 8 restaurants behouden hun ster.
12.54 Directeur van Michelin Michael Ellis roept Jacob Jan Boerma en Kim Veldman van De Leest in Vaassen naar het podium. Ze hebben voor het derde jaar in successie drie sterren. 'Oh, ben je afgevallen?', vraagt Ellis aan Boerma. 'Er is maar een ding vanzelfsprekend. We gaan allemaal een keer dood', reageert de chef-kok uit Vaassen. 'We zijn nog lang niet klaar.'
12.51 Jonnie Boer behoudt zijn drie sterren met De Librije in Zwolle. 'Het voelt altijd wel lekker', zegt Boer.
12.47 Er komen geen nieuwe 'éénsterrenrestaurants' bij in Gelderland. De teller blijft staan op 8.
12.44 Restauranthouders in Gelderland worden in spanning gehouden. Het restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam, RIJKS, krijgt er wel een.
12.30 De chef-kok van Bolenius in Amsterdam wordt gebeld vanuit de zaal. 'Ik zit midden in de lunch', verontschuldigt de chef zich voor zijn afwezigheid. het is de eerste ster voor dit restaurant.
12.18 Château Neercanne in Maastricht wordt in het zonnetje gezet, omdat het restaurant sinds de invoering van de sterren in Nederland in 1957 een ster heeft. In Gelderland is De Kromme Dissel in Heelsum recordhouder met 45 keer een ster. Of chef-kok Tonny Berentsen een 46e ster in ontvangst mag nemen, wordt snel bekendgemaakt.
12.15 Op Facebook is de uitreiking, die begon met een hommage aan de vorige week overleden Joop Braakhekke uit Apeldoorn, te volgen. De gastheer die overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker en 75 jaar werd, kreeg een ovationeel applaus.
Kijk hier live mee:

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!