Nieuws

Vaker aanrijdingen met bussen op Wijchenseweg in Nijmegen

Op de Wijchenseweg waar zaterdag een fietser om het leven kwam na een aanrijding met een bus, zijn de afgelopen jaren vaker ongelukken geweest met bussen en fietsers. © Roland Heitink
ARNHEM - Op de Wijchenseweg waar zaterdag een fietser om het leven kwam na een aanrijding met een bus, zijn de afgelopen jaren vaker ongelukken geweest met bussen en fietsers.
Even zoeken op internet levert al snel vier ongelukken waarbij bussen en fietsers bij betrokken zijn. Het gaat nu in totaal om vijf ongelukken in de afgelopen drie jaar, allemaal op de Wijchenseweg in Nijmegen. In alle gevallen gaat het om fietsers die de Wijchenseweg wilden oversteken.

De ongelukken op een rij:

In februari van dit jaar nog was het een jongen van 16 die gewond raakt bij een aanrijding met een bus op de Wijchenseweg, zo meldt de Gelderlander.
Vorig jaar februari raakte een meisje van 16 gewond terwijl zij met haar fiets op de Wijchenseweg in aanraking kwam met een bus. 
In oktober 2013 raakte een 65-jarige fietser gewond na een aanrijding met een lijnbus. 
In datzelfde jaar, in april 2013, was het een 24-jarige man uit Nijmegen die op zijn fiets op de Wijchenseweg in Nijmegen onder een stadsbus kwam, zo meldden de collega's van de Gelderlander.
Hoe het dodelijke ongeluk op de Wijchenseweg zaterdagavond kon gebeuren, is niet bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!