Nieuws

Gewonden bij brand in oliebollenkraam bij kerstevenement in Huissen

HUISSEN - Bij het kerstevenement Huissen bij Kaarslicht is zaterdagavond rond 18.00 uur de oliebollenkraam in brand gevlogen. Twee gewonden zijn met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. De plek rondom de oliebollenkraam is afgezet. Het evenement ging door.
De brand is waarschijnlijk ontstaan bij het verwisselen van de gasflessen in de oliebollenkraam op de Markt in Huissen, zegt een woordvoerder van de brandweer. 
Foto: Omroep Gelderland
De brandweer meldde iets voor 19.00 uur dat de brand was geblust. De omgeving van de Markt bleef enige tijd afgesloten.

Gewonden zijn medewerkers van de oliebollenkraam

De gewonden zijn medewerkers van de oliebollenkraam. Omstanders zagen hoe een mannelijke medewerker in de brand stond. 
Een bezoeker filmde de brand van een afstandje:
Omstanders en ondernemers zijn flink geschrokken, zo laat burgemeester Marianne Schuurmans van de gemeente Lingewaard weten. 'De klap, het geschreeuw en beelden zijn nog niet verwerkt', zo schrijft ze. De organisatie heeft volgens haar goed gehandeld.
Tijdens Huissen bij Kaarslicht wordt het centrum van Huissen verlicht met vele honderden kaarsen. Speciaal daarvoor wordt de straatverlichting gedoofd. Er waren optredens van dertig koren en muziekgezelschappen.

Kerstmarkt

Er was in het centrum van Huissen een kerstmarkt door het hele centrum met zo'n 90 kramen. Huissen bij Kaarslicht werd de afgelopen jaren bezocht door duizenden mensen.