Nieuws

Asbest in Musis Sacrum kost Arnhem 2,4 miljoen euro

ARNHEM - De schade door gestort asbest bij concertgebouw Musis Sacrum in Arnhem bedraagt 2,4 miljoen euro. Dat meldt de gemeente Arnhem op haar website.
De asbest blijkt daar in de jaren '80 van de vorige eeuw als puin te zijn gestort. Waarom dat is gebeurd, weet de gemeente niet. Wel zegt ze: 'De asbest had daar niet mogen zitten en is ondanks uitgebreid onderzoek niet eerder aan het licht gekomen.'
De miljoenenschade bestaat uit saneringskosten, vertraging van de bouw en het verplaatsen van voorstellingen en repetities.

Wethouder: 'Onverantwoord'

Wethouder Gerrie Elfrink noemt de stort onverantwoord. 'De ontdekking van het asbestpuin was een zeer onaangename verrassing. Er rest niets anders dan de zaak zo goed mogelijk oplossen', zegt hij.
Een troostende gedachte volgens hem is dat iedereen onmiddellijk zijn schouders eronder heeft gezet. 'De misère is vakkundig bestreden.'
Een deel van de schade (1,35 miljoen euro) betaalt de gemeente uit de meevaller bij de bouw van de OV-terminal op Arnhem Centraal. De rest komt uit de algemene middelen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!