Nieuws

Achilles'29 laat zich van meest bedroevende kant zien: twee keer rood en 0-6

GROESBEEK - Het was een trieste, bedroevende en zinloze avond voor Achilles'29 tegen FC Volendam vrijdagavond. De Groesbekers begonnen met alle goede intenties aan de wedstrijd, maar die konden al snel de prullenbak in. Na een half uur spelen stond het namelijk al 0-3 voor de Volendammers en had Freek Thoone al een rode kaart op zak. Daardoor was de wedstrijd alweer gespeeld en kon Volendam er nog wat doelpunten bij maken (0-6). Ook Versteege kreeg rood in de tweede helft. Daarmee wordt het seizoen van Achilles'29 nog veel triester dan het al was en heeft de ploeg nog één kans om met een positief gevoel de winterstop in te gaan.
90e minuut: Afgelopen! Bekijk hieronder de reacties van coach Eric Meijers en Freek Thoone.
87e minuut: Volendam denkt alvast aan het visje na afloop, want echt voetballen gebeurt niet meer. Ze willen Achilles'9 niet met 10 tegendoelpunten van het veld sturen.

76e minuut: ROOD! Weer een rode kaart voor Achilles'29. Nu is het Niek Versteege die natrapt bij Joey Veerman. De scheidsrechter ziet ook dit en de Groesbekers kunnen door met negen man. En het gaat al zo makkelijk vanavond.

73e minuut: Het kan nog veel erger voor de Groesbekers. Door een domme overtreding van Zeller gaat Van Velzen naar de grond in het strafschopgebied. De penalty is een koud kunstje voor Henny Schilder (ook al zo'n bekende Volendamse naam): 0-6

66e minuut: Van Riel en Sürmeli verlaten het veld. Versteege en Van de Beek komen het veld in. 

63e minuut: GOAL! Kevin van Kippersluis slacht de club van 'Opa Kip'. Het is 0-5 door een prachtig afstandsschot.

55e minuut: Daar was Volendam alweer dichtbij de 0-5, maar de lat redt nu. Van Velzen kreeg de bal voor een bijna leeg goal, maar via Te Loeke raakt hij dus het houtwerk.
51e minuut: GOAL! De schade beperkt houden lukt niet echt. Jack Tuyp legt de bal heerlijk neer bij de tweede paal waar Kees Kwakman klaarstaat. Hij mag helemaal vrijstaand de 0-4 binnenschieten. 
46e minuut: We zijn weer begonnen aan de tweede helft. Kan Achilles'29 de schade beperkt houden?
45e minuut: Het is rust.
40e minuut: Van Velzen was dichtbij de 0-4, maar schiet in het zijnet.
37e minuut: Kenny Elders raakt de lat. Toch nog een wapenfeit van de hekkensluiter.

33e minuut: ROOD! Freek Thoone haalt uit frustratie, op totaal onnodige wijze, Joey Veerman onderuit. De scheidsrechter twijfelt niet. Thoone smijt zijn aanvoerdersband op de grond.

27e minuut: GOAL! Het is weer raak voor de Volendammers. Ze spelen Achilles'29 helemaal kapot. Kevin van Kippersluis mag weer van dichtbij binnentikken: 0-3.

24e minuut: Nu lijkt het wel alsof er niet meer verdedigd wordt bij de Groesbekers. Jack Tuyp had voor de 0-3 moeten zorgen, maar in vrijstaande positie mikt hij de bal naast. 

23e minuut: GOAL! Het gaat hard. Kevin Visser (hoe kan het ook anders als je in Volendam woont?) krijgt de bal ingespeeld en draait heel makkelijk weg bij Zeller. Hij stift vervolgens op mooie wijze de 0-2 binnen.

16e minuut: GOAL! Nu is het wel raak. Van Velzen weer met een prima actie aan de linkerkant. Hij krijgt de bal bij Tuyp die de bal prima aflegt op Kevin van Kippersluis. De man met de mooie voetbalnaam tikt de 0-1 binnen.
14e minuut: Van Velzen probeert het met een mooie actie. Hij legt de bal voor, maar spits Jack Tuyp komt niet aan de bal.
12e minuut: We hebben al meer dan tien minuten gespeeld. Achilles'29 speelt wat agressiever en heeft nog geen kans tegen gehad. Jop van Steen als aanspeelpunt in de spits lijkt ook wel aardig te werken.
3e minuut: Freek Thoone ziet de doelman van Volendam te ver voor zijn goal staan en probeert het vanaf de middenlijn, maar de keeper plukt de bal net onder de lat vandaan.
1e minuut: We zijn begonnen!

 19.56 uur: Daar komen beide ploegen het veld op!

19.51 uur: Over 10 minuten begint de wedstrijd, maar in Groesbeek lopen ze nu nog niet warm voor dit duel. De stoel thuis zit warmer en lekkerder waarschijnlijk.
19.49 uur: De spelers van Achilles'29 zijn druk bezig met de warming-up.
19.45 uur: Bij FC Volendam zitten Ties Evers en Rihairo Meulens op de bank. Beide spelers speelden in een grijs verleden ook nog eens voor Gelderse clubs (De Graafschap en Vitesse).
19.40 uur: Je kunt er alles van zeggen, maar in Groesbeek houden ze de boel, ook zonder veel punten, wel gezellig.
19.35 uur: De opstelling van Achilles'29 is als volgt: Te Loeke; Boelens, Beijer, Zeller, Elders; van Riel, Sürmeli, Thoone, Dekkers; Boogers, Van Steen.
19.30 uur: Deze slogan komt weer van pas vandaag voor de Groesbekers. Ze zullen met zijn allen volle bak moeten gaan om tot punten te komen tegen Volendam.