Nieuws

Verdwijnt Janet S. voor jaren achter de tralies voor chaletmoord Ermelo?

ERMELO - Twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging. Die straf eiste het openbaar ministerie tegen de hoofdverdachte van een zeer geweldadige moord in Ermelo in 2014. De rechtbank in Zutphen doet vanmiddag uitspraak in deze zogeheten chaletmoord.
Zakenman Ton Kuijf werd ruim 2,5 jaar geleden gevonden in een brandend chalet in Ermelo. Hij was op gruwelijke wijze vermoord met een hakbijl en een mes. Kuijf zou zijn afgeperst.

In totaal bijna dertig jaar celstraf geeist

Hoofdverdachte Janet S. werd eerder in 2004 al veroordeeld voor een levensdelict. Haar broer Danny S. is ook betrokken bij de chaletmoord, tegen hem is anderhalf jaar cel geeist voor medeplichtigheid aan brandstichting. Naast deze zus en broer zijn er nog twee verdachten. Het OM eiste tegen Youri B. vier jaar cel voor brandstichting en het wissen van sporen. Ook Joyce N. hoorde vier jaar cel tegen zich eisen voor betrokkenheid bij de moord. Zij wordt ervan verdacht dat ze Kuijf heeft geprobeerd af te persen met door Janet S. bedachte tekstberichten. Ook heeft ze volgens justitie meegeholpen met brandstichting in het chalet waar het levenloze lichaam van Kuijf werd gevonden.
De uitspraken zijn om half twee.