Nieuws

Nijkerk blijkt een paradijs voor inbrekers

Inbrekers maken flink buit in Nijkerk. Het jaar 2016 is nog niet afgelopen en toch zijn er in de Gelderse gemeente al 160 inbraken geregistreerd. In heel 2015 waren dit er 90.
NIJKERK - Inbrekers maken flink buit in Nijkerk. Het jaar 2016 is nog niet afgelopen en toch zijn er in de Gelderse gemeente al 160 inbraken geregistreerd. In heel 2015 waren dit er 90.
Dichtbewoonde gebieden lijken de voorkeur te hebben van de dieven. Het valt de politie namelijk op dat vooral mensen in de bebouwde kom van Hoevelaken en de stad Nijkerk de dupe zijn van inbraken. 
Hoewel het aantal inbraken ten opzichte van 2015 bijna is verdubbeld worden er ook veel meer inbraken opgelost door de politie. Vorig jaar was het oplossingspercentage 4 procent, dit jaar is dat al 8 procent. De politie weet inbrekers beter op te sporen door het ANPR-systeem. Dit systeem registreert kentekens op de wegen die vaak worden gebruikt door dieven die van en naar Nijkerk komen. De meeste boeven komen namelijk niet uit de gemeente Nijkerk.