Nieuws

Doetinchem krijgt nieuwe groene 'stadspoort'

Doetinchem krijgt midden volgend jaar op de kruising Hamburgerstraat - Raadhuisstraat een nieuwe 'groene poort'. De projectgroep 'Vergroenen' van het StadsLAB houdt in december een januari een ontwerpwedstrijd waar de nieuwe groene entree uit gekozen zal worden. © REGIO8
DOETINCHEM - Doetinchem krijgt midden volgend jaar op de kruising Hamburgerstraat - Raadhuisstraat een nieuwe 'groene poort'. De projectgroep 'Vergroenen' van het StadsLAB houdt in december een januari een ontwerpwedstrijd waar de nieuwe groene entree uit gekozen zal worden.
'De poorten moeten de bezoekers van de binnenstad een gastvrij welkom heten. Dit is afgeleid van de Achterhoekse traditie 'groen maken', aldus projectgroepvoorzitter Gerrit Jan van Ochten. Het hoeft volgens de projectgroep niet een traditionele poort te worden. Het gaat volgens hen om een groen entree. De locatie is niet willekeurig gekozen, vroeger stond op de kruising één van de vier stadspoorten. In de toekomst zullen ook de andere drie plekken een nieuwe poort krijgen.
Iedereen kan meedoen aan de wedstrijd. Op 31 januari sluit de inschrijving en kiest een vakjury de tien beste ontwerpen/ideeën. Uit die top tien kan er door burgers gestemd worden op drie favorieten, waar de vakjury uiteindelijk het winnende ontwerp uit kiest.