Nieuws

Afgebrand restaurant Swinckels gaat eind februari weer open

Het einde van een enorme klus is in zicht. Het in maart afgebrande restaurant Swinckels in Twello gaat 28 februari weer open. Het restaurant dat gevestigd is in één van de mooiste panden van het dorp, brandde op de buitenmuren na volledig af. Sinds die tijd zijn de eigenaren van het restaurant en de eigenaar van het pand druk bezig alles weer in oude staat te herstellen. © Omroep Gelderland
TWELLO - Het einde van een enorme klus is in zicht. Het in maart afgebrande restaurant Swinckels in Twello gaat 28 februari weer open. Het restaurant dat gevestigd is in één van de mooiste panden van het dorp, brandde op de buitenmuren na volledig af. Sinds die tijd zijn de eigenaren van het restaurant en de eigenaar van het pand druk bezig alles weer in oude staat te herstellen.
Barbara van Dam, eigenaar van restaurant Swinckels, is blij dat nu eindelijk de openingsdatum bekend is. 'We hebben hier maandenlang naartoe gewerkt. Niet alleen aan het pand, maar ook hebben we een nieuw logo en een nieuwe website die dinsdag de lucht in gaat.'
'Half januari kan ik gaan beginnen met het inrichten van het restaurant. Ook dat is nog een flinke klus, maar het wordt ontzettend mooi.' En Barbara is druk op zoek naar nieuw personeel, waaronder een kok en bedieningsmedewerkers.

Tijdrovende klus

De wederopbouw van het pand is een tijdrovende klus. Een bouwvakker vertelde eerder dat alles met de hand gemaakt moet worden omdat het zo'n oud pand is. 
De brand in het restaurant ontstond eind maart op de eerste verdieping bij de afvoer van de droger naar buiten. De eerste gasten waren net aan het eten toen er een brandgeur werd geroken. De eigenaren zagen samen met het personeel en de gasten hoe de vlammen uit het dak sloegen.
'We stonden met open ogen te kijken. Vol ongeloof. We beseften niet wat er gebeurde.' Wat volgde was een heftige tijd voor Barbara en haar gezin, maar gelukkig kunnen zij nu weer lachen. 

Opening eind februari

'Op de eerste verdieping hebben wij nu een nieuwe zaal gecreëerd, met een prachtig uitzicht op de kerk en het gemeentehuis. En de keukenbrigade werkt momenteel druk aan het samenstellen van gerechten voor de nieuwe menukaart.' De eigenaren van Swinkels kijken uit naar de opening eind februari.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!