Nieuws

Arnhemse markt terug op de Markt: 'Het is wel even wennen'

ARNHEM - De markt in Arnhem staat vrijdagochtend voor het eerst op de nieuwe locatie op de Arnhemse Markt. De wekelijkse markt stond tot vorige week rond de Eusebiuskerk, maar moest daar weg omdat er gebouwd gaat worden.
De verhuizing van de markt leidde eerder tot onvrede bij de marktkooplui. Vooral het tijdstip van de verhuizing, midden in de drukke decembermaand, was voor veel kraamhouders een doorn in het oog.
Verhuizen haalde volgens de marktkooplui 'de loop' eruit. Het is te vergelijken met een nieuwe supermarkt, waar je moet zoeken om je vaste artikelen te vinden. Normaal weet je die feilloos te vinden. Voor veel klanten is een bezoekje aan de markt een vast ritueel. Sommigen komen er al 60 jaar.
Inmiddels zouden alle marktkooplui wel blij zijn met de nieuwe opzet van de markt. Wel is het even wennen.

Woningen en een filmhuis

Het oude plein voor de Eusebiuskerk is niet langer beschikbaar. Volgende week gaat de eerste spade de grond in en daar verrijzen dan straks woningen. Ook komt het nieuwe filmhuis er te staan.
De warenmarkt staat vrijdag voor het eerst op de nieuwe plek pal tegenover het Provinciehuis; dat al jarenlang officieel 'de Markt' heet; dezelfde plek waar de markt ooit begon.