Nieuws

'Vanuit het oosten veroveren we de rest van het land met Muziek bij de buren'

ARNHEM - Bij je buren of in je eigen huiskamer genieten van een concert of optreden. Dat kan zondag bij Muziek bij de Buren. Ooit begonnen in Arnhem, wordt het huiskamerfestival inmiddels gehouden in negen steden, waaronder Nijmegen, Ede en Wageningen.
Arnhem had in 2013 de primeur van het festival, met optredens in 59 huiskamers. In 2014 kwam Deventer erbij, in 2015 sloten Hengelo, Nijmegen en Zwolle zich aan en dit jaar wordt het ook in Meppel, Enschede, Ede en Wageningen gehouden. Initiatiefnemer Harold Oddens: "Vanuit het oosten veroveren we de rest van het land. Het begint niet altijd in het westen van het land. Bedoeling is om er een nationaal Muziek bij de Buren-festival van te maken.'

Ruim duizend huiskamerconcerten

De organisatie wil 'bewoners stimuleren de deur voor elkaar open te zetten en gezamenlijk – zonder financiële drempels – met cultuur bezig te zijn. Het festival wil de leefbaarheid binnen de verschillende wijken bevorderen en laat zien hoe gastvrij de stad en haar bewoners zijn.' Dit jaar zijn er 1287 optredens in 429 huiskamers in negen steden.