Nieuws

Jop van Steen in de spits bij Achilles'29 tegen Volendam

GROESBEEK - Jop van Steen staat vrijdagavond, tijdens de thuiswedstrijd van Achilles'29 tegen Volendam, in de spits. Normaal gesproken staat hij op het middenveld of in de verdediging, maar trainer Eric Meijers heeft nu dus andere plannen met hem.
Freek Thoone gaat daardoor op '10' spelen. Dat betekent dat Boy van de Beek in de problemen komt, hij zal op de bank zitten. 'Jop is een goede kopper en een echte afmaker. Hij is niet de snelste, maar kan wel oorlog maken in het strafschopgebied', zo vertelt coach Eric Meijers.
Verder ontbreekt Thijs Hendriks, hij is geblesseerd. Brian Boogers, Omid Popalzay of Niek Versteegen zal dus naast Van Steen plaatsnemen in de spits. Op de rechtsbackpositie lijkt trainer Meijers weer te kiezen voor Hemmink. Dat betekent dat Micha Boelens weer op de bank belandt. Een hoop wijzigingen dus bij de Groesbekers. 

'Zo snel mogelijk winnen'

Misschien kan Meijers met deze wijzigingen toch nog een keer drie punten binnen harken voor de winterstop. Zodat de ploeg in ieder geval met een beter gevoel richting de kerst gaat. 'Ik heb ook tegen de groep gezegd: ieder punt is er één. Met elk punt komen we weer dichterbij. Maar tegen Volendam en Dordrecht zijn nog zes punten te halen, daar gaan we voor. Ook al is dat een tijdje al niet gelukt. We zaten er al een paar keer dichtbij, maar nu moeten we zorgen dat we zo snel mogelijk winnen.'
En daarbij ziet Meijers ook wel kansen tegen Volendam. 'Zij spelen altijd goed positiespel en hebben goede spelers zoals Jack Tuyp en Kevin van Kippersluis. Maar Volendam uit of thuis is een groot verschil. We hopen op een mindere dag van hen én wij op een goede dag. Dan kunnen we de punten hier houden. Het moet toch een keer onze kant op vallen.'
Vermoedelijke opstelling: Te Loeke; Hemmink, Beijer, Zeller, Elders; van Riel, Sürmeli, Thoone, Dekkers; Versteegen/Boogers, Van Steen.