Nieuws

Bakkersechtpaar Kros stopt na 40 jaar: 'De nachtelijke uren breken op'

Veertig jaar stond het leven van Kees (58) en Dorine (57) Kros uit Kerkdriel in het teken van het bakkersvak, maar na zaterdag zal brood en banket niet meer centraal staan. Hun bakkerij in Kerkdriel was zaterdag voor het laatst geopend.
KERKDRIEL - Veertig jaar stond het leven van Kees (58) en Dorine (57) Kros uit Kerkdriel in het teken van het bakkersvak, maar na zaterdag zal brood en banket niet meer centraal staan. Hun bakkerij in Kerkdriel was zaterdag voor het laatst geopend.
Eerder hadden ze bakkerszaken in onder andere Zaltbommel. 'De nachtelijke uren beginnen op te breken. Mijn man Kees doet al het bakwerk zelf en dat betekent elke keer er vroeg uit om het brood en banket te bakken', zegt Dorine Kros. Met pijn in het hart besloten ze om de bakkerij te sluiten. Dorine en Kees gaan op zoek naar iets anders. 
De afgelopen dagen was het razend druk in de bakkerij. Er zijn nog veel bestellingen binnengekomen en veel klanten komen afscheid nemen in de zaak. Zaterdag om 15.00 uur is de deur van bakkerij Kros in Kerkdriel definitief in het slot gevallen.